Aangifteloket ladingdiefstal: bel 088-0087444

Aangifteloket ladingdiefstal: bel 088-0087444

Transportondernemers en chauffeurs kunnen vanaf 15/05/2017 24 uur per dag aangifte doen van ladingdiefstal via volgend telefoonnummer: 

088-0087444

De politie en het bedrijfsleven willen hiermee het aantal ladingdiefstallen terugdringen, als onderdeel van het Actieplan Transportcriminaliteit 2017-2018. Het aantal ladingdiefstallen in Q1 2017 is 46% (!) hoger dan in Q1 2016. Met het speciale aangifteloket zal de kwaliteit van (informatievoorziening rond) aangiftes worden verhoogd en zo ook de kans om verdachten op te pakken of lading terug te vinden.

In de huidige 24-uurs economie is het belangrijk voor ondernemers om overal en altijd aangifte te kunnen doen van ladingdiefstal, zonder daarbij kostbare tijd te verliezen. Dit speciale aangifteloket verlaagd de drempel tot aangifte doen omdat het telefoonnummer 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar is.

Als de aangifte binnen kantooruren wordt  gedaan, wordt hij gelijk in behandeling genomen. Als incidenten zich buiten kantooruren voordoen kunt u dit alsnog gelijk registreren. De dag erna zal er contact worden opgenomen om de aangifte in detail uit te werken.


Getuige van een diefstal? Tips: 

  • Blijf rustig
  • Onthoud het signalement van de overvallers en indien mogelijk kenteken van het voertuig
  • Doe zo snel mogelijk aangifte bij de lokale politie (dit kan later niet meer in Nederland), de eerste  minuten zijn cruciaal.
  • Neem contact op met uw werkgever en in het buitenland met de Nederlandse ambassade of het consulaat.
  • Controleer wat er gestolen is en wis hierbij geen sporen uit.
  • Maak foto’s van de schade, de laadruimte en de omgeving.
  • Zorg dat de politie een sporenonderzoek uitvoert. Dit heeft u nodig voor de verzekering.

social position

Share this post